108’
Renkli
Türkiye, Polonya, Almanya, Danimarka

22 yıldır Ankara Hayvanat Bahçesi’nin müdürlüğünü yapan ve yalnız bir hayat süren Fikret’in en büyük derdi Türkiye’deki yenileşme ve özelleştirme dalgasıdır. Fikret’in çalıştığı hayvanat bahçesinin de Arap yatırımcılara satılması ve bir eğlence parkına dönüşmesi planlanmaktadır. Soyu tükenmenin eşiğinde olduğu için koruma altında olan ihtiyar bir Anadolu leoparının hayvanat bahçesinde bulunması, şimdilik bu planları engellemektedir. Fikret ve içine kapanık yardımcısının engellemeye çalıştığı bu değişimin başlaması için leoparın başka bir hayvanat bahçesine taşınması gerekmektedir. Film, leoparın hüzünlü kaderinden hareketle, onunla yazgı birliği içinde olan insanların duygu dünyasını ortaya koyuyor.

Emre Kayiş (1984) hukuk eğitiminin ardından London Film School’a kabul edildi. Mezuniyet filmi Çevirmen, Saraybosna, Palm Springs ve Montreal’in de aralarında bulunduğu iki yüzün üzerinde festivalde gösterildi, on altı ödüle değer bulundu ve 28. Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Kısa Film adaylığı elde etti. Kayiş aynı zamanda Sarajevo Talents katılımcısı ve Avrupa Film Akademisi (EFA) üyesidir.