KAFKAS FİLM GÜNLERİ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

30 Eylül-2 Ekim 2005
Kars

Ankara Sinema Derneği, 30 Eylül-1, 2 Ekim tarihlerinde, Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı Kars’ta; Türkleri, Gürcüleri, Ermenileri, Azerileri bir araya getiren Kafkas Film Günleri’ni düzenledi.

Programı Ankara Sinema Derneği tarafından hazırlanan, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Ermenistan ve Rusya’dan altı filmin gösterildiği Film Günleri’nin önemli gösterimleri arasında geçtiğimiz senenin çok beğenilen ve çok tartışılan, Iraklı Kürt yönetmen Hiner Saleem’in Ermeni yapımı filmi Vodka Limon’u, Azerbeycan sinemasının önemli yönetmeni Huseyin Mehdiyev’in Özge Vakit’i, Bahman Ghobadi’nin geçen yıl katıldığı festivallerden ödüllerle dönen filmi Kaplumbağalar da Uçar, Gürcü sinemasının Sovyet döneminde yönetimle ciddi sorunlar yaşayan efsane ismi Sergei Paradjanov’un 1989’da Istanbul Film Festivalinde de jüri özel ödülünü alan Aşık Garib’i, Moskova, Chicago, Selanik, Trieste ve Jeonju Festivallerinden ödülle dönen Moskovalı yönetmen Marina Razbezhkina’nın ilk kurmacası Hasat Zamanı var. Türkiye’den de Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu ve Ömür Atay’ın birlikte yönettikleri Anlat İstanbul filmi gösterildi.

Üç güne yayılan festivalde sinemadan, folklore, kadınların ekonomik hayata katılmasından, mimariye, fotoğraf projelerine kadar pek çok farklı etkinlik Karslılarla birlikte gerçekleştirildi.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.