Sinemanın Berlin çıkarması

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu Berlin Film Festivali’ni anlattı.

Bu yıl, 11-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 66. Berlin Film Festivali’nde Türkiye’den dört film birden izleyici karşısına çıkacak. Türkiye, binlerce film arasından seçilmeyi başaran dört filmin yanı sıra festival sırasında açılacak Avrupa Film Pazarı’ndaki Türkiye Standı ile de uluslararası sinema sektörüyle buluşmaya hazırlanıyor. 2007’den beri Berlin ve Cannes Film Festivallerindeki Türkiye standını düzenleyen Ankara Sinema Derneği’nin Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı bu işi çok ciddiye alıyor ve destek veriyor. Hem ülkemizin hem de Türkiye sinemasının tanıtımı açısından marketlerde yer almanın önemi büyük. Son zamanlarda bu iş gayet iyi yürüyor” dedi. Yaklaşık dokuz senedir dünyanın en önemli film festivallerindeki Türkiye standının organizasyonunu üstlenen Boyacıoğlu, çalışmalara festivallerden aylar önce başlandığını, standın nasıl giydirileceğinden, kataloglarda yer alacak uzun – kısa metraj filmlerin ve belgesellerin seçilmesine kadar çok yoğun bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Kristal Ayı için yarışacaklar

Festivalde, Türkiye sinemasının son yıllarda başarılı olduğu “Generation” bölümünün çok ciddi bir izleyici kitlesi olduğunu belirten Boyacıoğlu, “Bu yıl ‘Generation’ bölümüne seçilen 13 uzun metrajlı filmin 3’ü bizden, büyük bir başarı. Bir uzun metrajlı filmimiz daha festivalde gösterilecek. Önemli bir başarı çünkü binlerce film başvuruyor. Aralarından ilk 15 – 20’ye girebilmek önemli” diye konuştu. Bu yıl uluslararası prömiyerini Berlin’de yapacak Ahu Öztürk’ün filmi “Toz Bezi”, festivalin “Forum” bölümüne seçilirken, Ümit Köreken’in ilk uzun metrajlı filmi “Mavi Bisiklet”, Barış Kaya ve Soner Caner’in ilk uzun metrajlı filmleri “Rauf” ile Mete Gümürhan’ın yönettiği “Genç Pehlivanlar”, “Generation plus” kategorisinde “Kristal Ayı” için yarışacak.

Tuğçe KÖKSAL
Yeni Yüzyıl Gazetesi

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.