Gloria

Gloria, 58 yaşında, boşanmış bir kadındır. Çocukları evden ayrılmıştır ancak o günlerini, gecelerini tek başına geçirmek istememektedir. Yaşlanmaya ve yalnızlığa kafa tutmaya kararlı bir halde, haz peşinde, pervasızca bekâr partilerine koşturur. Ama bu koşturmacası sürekli hayal kırıklığı ve yalnızlıkla sonuçlanır. Bir gün, kendinden yedi yaş büyük emekli deniz subayı Rodolfo’yla karşılaşır, romantik duygulara kapılır. Sürekli bir ilişkiyi bile düşünmeye başlar. Fakat bu karşılaşma beklenmedik zorluklar getirir ve Gloria kendi karanlık sırlarıyla yüzleşmek zorunda kalır. Sebastián Lelio’nun üçüncü uzun metrajlı filmi, kırılgan umutlara, acı dolu gerçeklere ilişkin bir trajikomedi; duygu karmaşasına rağmen direncini ve bağımsızlığını ortaya koymayı başaran güçlü bir kadının portresi. Arka planında Şili’deki güncel politik gelişmelerin yer aldığı öykü, ülke tarihinin son kırk yılının karanlıklarına da uzanıyor. Berlin Film Festivali

Şili
'