Çılgınlar Kulübü

Daha az hünerli ellerde bu film fiyasko olup çıkabilirdi ama yönetmen Edouard Molinaro, uzun süre sahnelenen oyunu ustalıkla filme çekmeyi ve oyunun içerdiği mizahı son damlasına kadar kullanmayı başarmış. Renato ve Albin, 20 yılı aşkın bir süredir sevgilidir. Albin, Saint-Tropez’deki La Cage aux Folles adlı gece kulübünün yıldızıdır; çiftin daha erkeksi üyesi olan Renato’ysa kulübün günlük işlerini idare eder. Yıllar önce Renato’nun eşcinsel yaşam tarzına ara verip yaşadığı tek gecelik bir ilişkiden Laurent adlı bir oğlu olmuş ve o günden beri iki adam, çocuğu birlikte büyütmüştür. Laurent, nişanlandığı haberiyle gelir. Nişanlısı Andrea, muhafazakar Ahlâki Düzen Partisi’nin sekreteri Charrier’in kızıdır. Sonuç olarak Laurent, ailesi hakkında yalan söyleyip müstakbel kayınpederine babasının kültürel ataşe olduğunu söylemiştir. Sırf bu durum bile, daha sonra Charrier’in Renato’yla tanışması etrafında gelişecek olayların nasıl kargaşayla sonuçlanacağını tahmin etmek için yeterli. Ana karakterleri iki eşcinsel olan bir film yapmak apaçık bir risk olsa da Çılgınlar Kulübü özünde eski moda bir yatak odası farsı; üstelik bu tür filmlerin çoğundan daha terbiyeli. Bununla birlikte film uluslararası çapta olağanüstü başarı kazandı; ardından iki tane başarısız devam filmi çekildi ve şaşılacak derece başarılı bir sahne müzikali yapıldı. The Virgin Film Guide James Monaco and the editors of Baseline

Fransa İtalya
'