Aziz Tony’nin Günahı

Püha Tõnu Kiusamine

arsvFilm_MQYilQuQVsRFzZzVcOUxZlPWmQRGTcRM.jpg

Dante Alighieri, “İlahi Komedya”. Cehennem, 1. Kanto Doğu Avrupa, yeni bir yüzyıl. Orman kanunları ve doymak bilmez arzular hüküm sürüyor. Birkaç kişi hala iyi ve kötünün bilgisine sahip, kurumuş bilge ağacı arıyor; amaçları bu ağaçtan kaliteli ofis mobilyası üretmek. Aziz Tony’nin Günahı, kendini tıpkı Dante’nin anlattığına benzer karanlık bir ormanda bulan orta yaşlı bir adamın hikâyesi. Orta halli, sakin bir hayat yaşayan Tony alışılmadık bir sorunun tehdidi altındadır: Ahlak. “İyi insan” olmak mümkün mü? Peki, bu ne anlama gelir? Bundan senin çıkarın ne olur? Tony daha temiz bir vicdana, ancak giderek karmaşıklaşan bir gerçekliğe doğru yolculuğunda, bugünün Estonya toplumunun birkaç tipik üyesiyle karşılaşır ve hayatı heyecanlı, eğlencesi de eksik olmayan bir maceraya dönüşür. Yavaş yavaş ve sanki önlenemez bir biçimde önce işini, sonra ailesini ve en sonunda gerçekliği yitirir. Merhametin bedelini büyük bir kayıpla öder.