Ayın Onsekizi

Klasik bir konu; birkaç kişi birbirinden bağımsız olarak ama karşı konulamaz bir biçimde karşılaşarak gelecekteki kaderlerini belirleyecek olan yollarda ilerlerler. Klarlund ilk filminde bu öyküleme tekniğini çağdaş ve yepyeni bir üslupla kullanıyor. Öykü, görünüşte bir gün ve bir tarihle sınırlandırılmıştır: 18 Mayıs 1993. Öykünün kahramanları yaşamlarını sürdürürken bütün Danimarka, Avrupa Birliği’ne katılmayı oylamak üzeredir. Günün olayları hakkındaki medya haberleri ile bağlantılı öykülerde; hafif kaçık Jens ve konuşmayı reddeden Pernille, bir kovalamaca sırasında istemeden caz şarkıcısı Ulla’nın kızına arabayla çarparlar; Ulla da bir rastlantı sonucu Jens’in hayatını kurtaracaktır; uyanık işadamı Michael, ateşli bir Avrupa Birliği taraftarıdır ama oy kullanma kabininin önünde Ulla’yla çarpıştığında yere düşen oylar karışır ve bilmeden hayır oyu kullanır; birkaç polis, birkaç telekız da bu önemli ulusal referandum gününde kaderin oynadığı oyunlarda piyon rolünü üstlenirler.

Danimarka
'