3 Ekim - 28 Ekim 2003

Ankara, Kayseri, Malatya, Kayseri, İzmir, Bursa, Kars

festival_afis_09

9. Avrupa Filmleri Festivali - Gezici Festival

9. Avrupa Filmleri Festivali 3-28 Ekim 2003 tarihleri arasında Ankara, Kayseri, Malatya, Kayseri, İzmir, Bursa ve Kars kentlerinde gerçekleştirildi. Festival kapsamında Ankara Sinema Derneği'nin sinemayla profesyonel olarak ilgilenenler arasında düzenlediği anket sonucunda belirlediği “En İyi On Türk Filmi” gösterildi.

Karlovy Vary Film Festivali Program Direktörü Julietta Zacharova Festival'e konuk olarak katıldı ve En İyi On Türk Filmini Temmuz 2004'de gerçekleştirilecek Karlovy Vary Film Festivali'ne davet etti. Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmi Mehmet Emin Toprak anısına gösterildi.

Yeni Avrupa filmlerinin yanısıra “Avrupa'nın En İyileri”, Jean-Luc Godard toplu gösterimi, Aki Kaurismaki'nin kısa filmleri, Raoul Servais'nin bütün filmlerinden oluşan toplu gösterimi, Hiroshima Film Festivali Yönetmeni Sayoko Kinoshita'nın seçtiği filmler gösterildi. Kısa Film İzleyici Ödülü’nü Systke Kok'un Hollanda yapımı filmi ÇİN DUVARI kazandı.

Programlar

Bu Festivaldeki Bölümler