Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Festival Yönetmeni

Başak Emre

Sanat Yönetmeni

Ahmet Boyacıoğlu

Festival Danışmanı

Ahmet Gürata

Başak Emre, Ahmet Boyacıoğlu, Kurtuluş Özyazıcı, Elif Boyacıoğlu

Program Danışmanları

Freddy Olsson, Pınar Evrenosoğlu, Ersoy Soydan, Kitty Aal

Festival Afişi

Behiç Ak

Sergi Danışmanı

Köken Ergun

Sergi Küratörü

T. Melis Golar

Medya Koordinasyonu

Esra Reis, Ali Deniz Şensöz

Sosyal Medya Yönetimi

Medya Gaga (Emrah Güler, Özge Gönenç)

Festival Asistanı

Mazlum Demir

Grafik Tasarım

Ferhat Çelik

Teknik Koordinatör

Gürkan Büyükturan

Gösterim Koordinatörleri

Serdar Aygün, Burak Taylan Yılmaz

Altyazı

Muhittin Yakışıklı, Serdar Aygün

Katalog Editörleri

Sinan Çetin, Aslı Güneş

Katalog Çevirileri

Demet Evrenosoğlu, Ediz Evrenosoğlu, Lucy Wood

Film Çevirileri

Dilek Özçakır, Emre Baltacı, Gökçenur Şehirli, Melek Memiş, Muhittin Yakışıklı, Murat Önol, Nermin Saatçioğlu, Serdar Aygün, Yaprak Erdem

Gönüllüler

Ahmet Kuzu, Alaz Çölaşan, Aykan Kayım, Ayşe Türkbaş, Beril Toprak, Burak Akkoç, Buse Şimşek, Cansu Gazioğlu, İdil Ergüç, İrem Tulgaroğlu, Melis Özcan, Oğul Aşkın, Okan Potuk, Serap Çabuk, Taner Eren

Festival Tanıtım Filmi

Punctum Creative Productions, Selda Taşkın

Klipler ve Fragmanlar

Cansu Baydar, Selda Taşkın

Festival Hakkında

1995 yılında çıktı yola Gezici Festival… Sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin değişik kentlerindeki sinemaseverlere sunmak ve Türkiye sinemasını dünyaya tanıtmak için. Gezici Festival yollara düşmeden önce, sinema yalnızca bir gazete ya da televizyon haberinden ibaretti Türkiye’nin ücra köşelerinde yaşayan insanlar için. Sinema salonu bile olmayan kentlerde, sinema ulaşılması mümkün olmayan bir düştü. Festivalin ayağının değdiği yerlerde sinema salonları açıldı önce, birbirinden büyülü filmler yansıtıldı perdeye. Artık her sonbahar gözlerini yola dikip festivalcilerin kentlerine gelmesini bekleyen, sinema salonlarına sığmayan meraklı ve vefalı bir izleyici kitlesi vardı. Festival katarında yalnızca filmler yoktu elbette… Her ülkeden yönetmenler, oyuncular, senaristler, sinema yazarları ve öğrenciler de doldurdu kentleri… Atölyeler, söyleşiler, film çekimleri… Sinema hiç bu kadar iç içe, kucak kucağa olmamıştı kitlesiyle… Sanat, gündelik hayatı hiç bu kadar kuşatmamıştı. Dünya sinemasının en yeni örnekleri, ustalara adanmış bölümler, Türkiye’den yeni filmler, sosyal ve kültürel konuları sinema aracılığıyla gündeme getiren özel gösterimler ve kısa film seçkileri ile Gezici Festival her yıl bir ay boyunca farklı kentlere konuk oldu.

Son 21 yıl içinde Ankara, Artvin, Bakü (Azerbeycan), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Drama (Yunanistan), Edremit, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Saraybosna (Bosna Hersek), Sinop, Tiflis (Gürcistan), Üsküp (Makedonya) ve Van kentlerinde gösterimlerini gerçekleştirdi… Festivalin bir amacı da konuk olarak ülkemize gelen yabancı sinemacılarla Türk sinemacıları bir araya getirmek ve ortak projelerin oluşmasına katkıda bulunmaktır. Festival Yönetimi, programdaki filmlerin ticari gösterime girmesi veya televizyonda yayınlanması konusunda da çaba harcamaktadır.

Gezici Festival, Türkiye’den ve yurtdışından sinemacıları çeşitli atölyeler için konuk etmekte ve bu atölyeler süresince ülkemizden gençler yurtdışından gelen konuklarla birlikte filmler üretmektedirler.

Festival Ekibi

Ahmet Boyacıoğlu

Başak Emre

Ahmet Gürata

Pınar Evrenosoğlu

Selda Taşkın

Kurtuluş Özyazıcı

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.