Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Festival Yönetmeni

Katalog Çevirileri

Cemre Akkartal, Kansu Ekin Tanca, Lucy Wood, Serdar Aygün

Film Çevirileri

Demet Kenar, Melek Memiş, Muhittin Yakışıklı, Nermin Saatçioğlu, Selen Akhuy, Serdar Aygün, Yaprak Erdem

Gönüllü Koordinasyonu

Serap Çabuk, Burak Akkoç

Gönüllüler

Ahmet Emre, Aykan Kayım, Ceren Yağmur Yıldırım, Elif Ertürk, Elif Tektaş, İlayda Dağ, İrem Tulgaroğlu, Kerem İnceler, Mert Can, Merve Uçgun, Namık Affak, Oğul Aşkın, K.Ü. Medya ve İletişim Topluluğu Gönüllüleri

Festival Tanıtım Filmi

Punctum Creative Productions (Selda Taşkın, Abdullah Özdem, M. Zelal Eryıldırım)

Festival Hakkında

1995 yılında çıktı yola Gezici Festival… Sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin değişik kentlerindeki sinemaseverlere sunmak ve Türkiye sinemasını dünyaya tanıtmak için. Gezici Festival yollara düşmeden önce, sinema yalnızca bir gazete ya da televizyon haberinden ibaretti Türkiye’nin ücra köşelerinde yaşayan insanlar için. Sinema salonu bile olmayan kentlerde, sinema ulaşılması mümkün olmayan bir düştü. Festivalin ayağının değdiği yerlerde sinema salonları açıldı önce, birbirinden büyülü filmler yansıtıldı perdeye. Artık her sonbahar gözlerini yola dikip festivalcilerin kentlerine gelmesini bekleyen, sinema salonlarına sığmayan meraklı ve vefalı bir izleyici kitlesi vardı. Festival katarında yalnızca filmler yoktu elbette… Her ülkeden yönetmenler, oyuncular, senaristler, sinema yazarları ve öğrenciler de doldurdu kentleri… Atölyeler, söyleşiler, film çekimleri… Sinema hiç bu kadar iç içe, kucak kucağa olmamıştı kitlesiyle… Sanat, gündelik hayatı hiç bu kadar kuşatmamıştı. Dünya sinemasının en yeni örnekleri, ustalara adanmış bölümler, Türkiye’den yeni filmler, sosyal ve kültürel konuları sinema aracılığıyla gündeme getiren özel gösterimler ve kısa film seçkileri ile Gezici Festival her yıl bir ay boyunca farklı kentlere konuk oldu.

Son 23 yıl içinde Ankara, Artvin, Bakü (Azerbeycan), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Drama (Yunanistan), Edremit, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Saraybosna (Bosna Hersek), Sinop, Tiflis (Gürcistan), Üsküp (Makedonya) ve Van kentlerinde gösterimlerini gerçekleştirdi… Festivalin bir amacı da konuk olarak ülkemize gelen yabancı sinemacılarla Türk sinemacıları bir araya getirmek ve ortak projelerin oluşmasına katkıda bulunmaktır. Festival Yönetimi, programdaki filmlerin ticari gösterime girmesi veya televizyonda yayınlanması konusunda da çaba harcamaktadır.

Gezici Festival, Türkiye’den ve yurtdışından sinemacıları çeşitli atölyeler için konuk etmekte ve bu atölyeler süresince ülkemizden gençler yurtdışından gelen konuklarla birlikte filmler üretmektedirler.

Festival Ekibi

Ahmet Boyacıoğlu

Başak Emre

Ahmet Gürata

Pınar Evrenosoğlu

Selda Taşkın

Kurtuluş Özyazıcı

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.