66. Berlin Film Festivali Türkiye Standı

11-21 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen 66. Berlin Film Festivali sırasında açılan Avrupa Film Pazarı’ndaki Türkiye Standı’nın organizasyonu T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ankara Sinema Derneği’ne verilmiştir.

Festivalin resmi bölümlerinde ülkemizden dört film yer aldı. Ahu Öztürk’ün yönettiği Toz Bezi, Forum Bölümü’nde, Ümit Köreken’in Mavi Bisiklet, Barış Kaya ve Soner Caner’in Rauf ve Mete Gümürhan’ın Genç Pehlivanlar adlı filmleri Generation Bölümü kapsamında festivalde gösterildi.

Standımızda Türkiye sinemasının tanıtımı amacıyla, uzun metrajlı filmlerden oluşan bir katalog, kısa metraj ve belgesellerden oluşan bir katalog, dvd’ler, gösterim broşürleri ve promosyon malzemeleri dağıtıldı. Ülkemiz sineması ve ülkemiz hakkında bilgi almak isteyen yapımcı, yönetmen, dağıtımcı, festival yöneticisi, sinema işletmecisi, uluslararası sinema kuruluşlarının temsilcileri, sinema yazarları vb kişilere gerekli bilgiler verilmek üzere toplantılar düzenlendi.

indir – Uzun Film Kataloğu

indir – Belgesel ve Kısa Film Kataloğu